Kapcsolat
 
 
 

Aktuális

ARISTON NUOS 80-100-120-200-250 LITERES HASZNÁLATI-MELEGVÍZ HŐSZIVATTYÚ

nuos logoAz Ariston új készülékcsaládja a NUOS használati-melegvíz hőszivattyú, amely a hagyományos vízmelegítők továbbfejlesztett változata: a régi technológiát egy egyszerű, azonban ökológiailag fejlettebb váltja fel. A NUOS nagy mennyiségű melegvíz előállítására képes kevés energia felhasználásával.

A NUOS hőszivattyú a levegőben tárolt hőt, mint újrahasznosítható energiaforrást használja fel a melegvíz előállításához. A víz felmelegítéséhez szükséges energia nagy részét a levegőből nyeri ki, ezáltal kevesebb villamos energiára van szüksége, mint amennyit felmelegítésre fordít.

Az új technológiának köszönhetően akár 55.000 Ft-t is megtakaríthatunk a villanyszámlánkból évente.

55.000
HUF

Költségmegtakarítás

A NUOS új technológiájának alkalmazásával a hagyományos elektromos vízmelegítőkhöz képest akár 55.000 Ft-ot is megtakaríthatunk villanyszámlánkból.

+70%

Energia-megtakarítás

A NUOS innovatív működési elve eredményeként egy hagyományos elektromos vízmelegítőhöz képest akár 70%-os energia-megtakarítást is elérhetünk.

 nuos high

Környezetbarát

A NUOS hőszivattyú a levegőben tárolt hőt, mint újrahasznosítható energiaforrást használja fel a melegvíz előállításához. Ez a korszerű technológia nagy mennyiségű energia-megtakarítást tesz lehetővé.

NUOS

Az ökológiai fejlődés mindenki számára költségmegtakarítást eredményez

Hivatalos európai statisztikai adatok szerint, egy háromtagú család használati-melegvíz (HMV) előállítására fordított éves energiafelhasználása 1550kWh/év. A NUOS használatával éves átlagban 15°C hőmérsékletű beömlő levegő és 0,22kWh költség alapján becsült átlagos hatékonyságot feltételezve a hasonló teljesítményű hagyományos vízmelegítőhöz képest akár évi 55.000 HUF-ot is megtakaríthatunk. Ez a villanyszámlán azonnal látható, magas mérvű megtakarítás.

nuos megtakaritás táblázat

Magasabb befektetési költség, melyért cserébe 4 év múltán jelentős előnyökre tehet szert.

Amortizáció és költségmegtakarítások

Egy hőszivattyú megvásárlása ma, befektetés a jövőbe. A NUOS által megtakarított nagy mennyiségű energia nagymértékű megtakarítást jelent. Ha a hőszivattyús rendszert egy hagyományos, azonos teljesítményű elektromos vízmelegítővel hasonlítjuk össze, akkor azt kapjuk eredményül, hogy a kezdeti magas ráfordítási költség körülbelül 4 év alatt megtérül, azt követően pedig kezdetét veszi a megtakarítás időszaka.

megtakaritás táblázat

nuos hőszivattyúA technológiai innováció jótékony hatása a környezetre: a NUOS a levegő segítségével állít elő meleg vizet

A NUOS hőszivattyú működési elve valóban innovatív, mivel a levegőből, mint megújuló energiaforrásból nyeri a használati-melegvíz előállításhoz szükséges energiát: egy termodinamikai ciklus alapján, a hőcserélő blokkon keresztül beszívott levegő felhasználásával melegíti fel a tárolóban lévő vizet. Az elv, melynél a hűtőközeg olyan halmazállapot változáson megy át, melynek végeredményeként kivonja az alacsonyabb hőmérsékletű levegő hőjét és azt egy fizikai folyamaton keresztül, a magasabb hőmérsékletű víznek adja át.

A NUOS egy elektromos fűtőszállal is el van látva, amely a melegvíz-vételi igény megemelkedésekor lép működésbe, illetve akkor, amikor a környezeti hőmérséklet alacsonyabb, mint a minimális üzemelési hőmérséklet (10°C). Így hát a NUOS maximális kényelmet képes biztosítani a HMV-előállítás terén.

Működési elv

1 − A hűtőközeg a párologtatón áthaladva felveszi a beszívott levegő hőmérsékletét.
E folyamat eredményeként az elpárolgás révén a hűtőközeg halmazállapot-változáson megy keresztül.

2 − A hűtőközeg-gáz nyomása megemelkedik a kompresszorban, melynek következtében nő a hőmérséklete.

3 − A hűtőközeg-gáz a kondenzátorban átadja a hőjét a berendezésben lévő víznek. E hőcsere következtében a hűtőközeg-folyadék a kondenzáció révén ismét folyékony halmazállapotúvá változik.

4 − Miközben a hűtőközeg-folyadék áthalad az expanziós szelepen, nyomása és hőmérséklete visszatér a kiindulási állapotba.

Elhanyagolható energiafogyasztás

A 80-100-120 literes NUOS vízmelegítők energia-felvétele olyan alacsony [~300W], hogy azok az összes többi háztartási berendezéssel egy időben is használhatóak anélkül, hogy a háztartási elektromos hálózatot túlterhelnénk.

 A NUOS a hagyományos elektromos vízmelegítőkkel szemben alacsonyabb terhelést jelent a háztartások számára.

nuosEnergia-előállítás a természetből

A NUOS a válasz azok számára, akik a legjobb ökológiai döntést szeretnék hozni környezetük tiszteletben tartásának érdekében. Forradalmi technológiája révén a NUOS a környezetet zéró mértékben megterhelő energiaforrást használ, ily módon csökkentve a széndioxid-kibocsátást. Valóban figyelemre méltó, hogy ma már lehetséges ilyen magas kényelmet biztosítani ilyen kevés energiaveszteséggel: ez kevesebb, mint 70% a hagyományos elektromos vízmelegítőkhöz viszonyítva.

A környezetbarát megoldás

E technológia akár 70%-os energia-megtakarítást is lehetővé tehet a hagyományos elektromos vízmelegítőkhöz képest. A hőszivattyúk alkalmazása az üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkentését szolgálja. Tények igazolják, hogy egy 80 literes NUOS hőszivattyú alkalmazásával 480 kg/év mennyiséggel csökkenthető az elektromosáram-előállítással összefüggésben fellépő széndioxid-kibocsátás. Ugyanezt a hatást 40 fa széndioxid-felvételével lehetne elérni.

Páramentesíti a környezetet lehetővé téve a levegő frissítését

A környezetbarát technológia további kedvező hatásokat eredményez: a hőszivattyúból távozó levegő elősegíti a környezet természetes szellőzését, továbbá javítja a levegő minőségét, kellemes, frissítő, páramentesítő hatása révén.

R134AA hőszivattyúban alkalmazott hőcserélő-folyadék nagy jelentőségű a termék minősége szempontjából.

Az Ariston által választott R134A nem károsítja az ózonréteget, az atmoszféra UV sugárzás elleni védelmet biztosító alapvető összetevőjét, hiszen nincs ózonkárosító hatása. Környezetkárosító klórt nem tartalmaz, nem mérgező, nem gyúlékony, amelyek kivételesen kedvező tulajdonságok mind a felhasználók, mind a telepítés biztonsága szempontjából. Az R134A kedvező termodinamikai tulajdonságainak köszönhetően nagy hatásfokot biztosít.

Nagy hatékonyság

Innovatív működési elvének köszönhetően a NUOS hőszivattyú igen előnyösnek bizonyult az azonos teljesítményű hagyományos elektromos vízmelegítőkhöz képest. ECO üzemmódban maximalizálja a megtakarítást, FAST (gyors) üzemmódban pedig maximálisra növeli a hatásfokot, úgy hogy közben folyamatosan alacsonyabb a fogyasztása, mint az elektromos vízmelegítőknek. Az alábbi táblázat a hőszivattyú fűtési idejét és elektromos fogyasztását hasonlítja össze egy azonos teljesítményű hagyományos elektromos vízmelegítőével. Az adatok a következő paraméterek által jellemzett fűtési ciklust vesznek alapul: hőmérséklet-emelés 10°C-ról 55°C-ra, környezeti hőmérséklet 20°C, a bejövő víz hőmérséklete 10°C.

melegitesi adatok

ariston nuosKinek ajánljuk?

A NUOS 80 - 100 - 120 literes hőszivattyúi jelentik a megoldást azok számára is, akik a kornak megfelelő, megújuló energiát hasznosító berendezést kívánnak telepíteni lakásukba, házukba, és azok számára is, akik régi elektromos vagy gázüzemű vízmelegítőiket szeretnék korszerűbbre cserélni. Ezek a berendezések testesítik meg a leghatékonyabb, és minimális telepítési terheléssel járó környezetbarát döntést. Innovatív működési technológiájának köszönhetően nagy mennyiségű melegvíz előállítását teszi lehetővé alacsony energia-felhasználás mellett, egyszersmind ideális döntés abban az esetben is, ha a terméket háztartási napenergia-rendszerbe kívánjuk integrálni.

• Bárki számára, aki 50 - 80 – 100 literes vízmelegítőjét egy innovatív termékre szeretné cserélni
• Bárki számára, aki olyan megújuló energiát hasznosító berendezést szeretne, amely jelentős energia-megtakarítást tesz lehetővé
• Bárki számára, aki már telepített, vagy telepíteni tervez napenergia-rendszert, és olyan terméket keres, amely hatékonyan hasznosítja az elektromos energiát melegvíz-előállításra.
• Megtakarításra vágyó családok számára, akik egy környezetbarát technológiába szeretnének befektetni.

NUOS Hogyan telepítsük?

Amikor a NUOS 80 - 100 - 120 literes hőszivattyút lakásban telepítjük, a készülékből kiáramló levegőt a kültérbe kell kivezetni, hogy elkerüljük a helyiség lehűlését. Kivételt képez, ha például borospince hűtésére akarjuk használni, akkor a lehűlt levegőt oda is elvezethetjük. Az egészségre nem ártalmas. A tartozékok széles választéka biztosítja, hogy a terméket bármilyen környezethez rugalmasan alkalmazkodva telepítsük. Módunk nyílik a beszívott levegő csővezetéken keresztüli bevezetésére is. Ennek akkor van jelentősége, ha a telepítés helyéhez olyan helyiség is közel van, ahol a telepítés helyénél melegebb a levegő hőmérséklete (például azért, mert bojler, hűtőszekrény vagy mosógép üzemel, amely működése hőleadással jár).

Miért szükséges a kiáramló levegőt elvezetni?

A hőszivattyú megfelelő működéséhez az szükséges, hogy a beáramló levegő hőmérséklete 10-37°C között legyen. A kiáramló levegő elvezetése nélkül a készülék 2-4°C-kal képes csökkenteni a telepítési helyiség hőmérsékletét, így amennyiben nem vezetjük el a kiáramló levegőt, az a ki- és beáramló levegő újracirkuláltatásához vezethet, ami csökkenti a hőszivattyú hatékony működését. Éppen ezért a kiáramló levegőt mindig el kell vezetni azért, hogy elkerüljük a telepítési helyiség hűtését.

Válassza ki az Önnek megfelelő megoldást!

nuos ariston telepitése

A levegő elvezetéséhez maximum 10m hosszú, 125 mm átmérőjű csővezetéket lehet kiépíteni. A csővezeték hosszúságának kiszámításakor 1m hosszúsággal kell számolni minden egyes könyökidom és védőrács esetén. Ha a kimenő és a beáramló levegőt egyaránt csővezetéken keresztül szeretnénk elvezeti, a csőhálózat teljes hosszának 10m-en belül kell lennie, és 125 mm-es átmérővel kell rendelkeznie.

Számítási példa 125mm átmérőjű csővezetékre:

TELJES HOSSZ [m] = A CSŐVEZETÉKEK HOSSZA + a könyökidomok száma + védőrácsok száma
TELJES HOSSZ: 10m = 8m + 1 + 1

ECO Gyors AUTO

ECO üzemmód választásakor csak a hőszivattyú működik, maximális megtakarítást eredményezve.
Az ECO üzemmódban elérhető legmagasabb hőmérséklet 55°C.

GYORS üzemmódban mind a hőszivattyú, mind a fűtőelem egyszerre működik. A gyors üzemmódot mindig a végfelhasználónak kell manuálisan bekapcsolnia, amikor a lehető legrövidebb idő alatt szeretne melegvizet előállítani. A GYORS üzemmódban elérhető legmagasabb hőmérséklet 65°C.

Auto üzemmódban a hőszivattyú működik. Ha a beállított hőmérséklet 55°C-nál magasabb, akkor a fűtőelem is bekapcsol. Így az energiamegtakarítás mellett a legnagyobb mennyiségű melegvíz nyerhető. Az AUTO üzemmódban elérhető legmagasabb hőmérséklet 65°C.

Rugalmas programozhatóság

A NUOS 80 - 100 - 120 literes termékek lehetővé teszik két vízkivételi időpont beállítását. Ennek segítségével elérhető, hogy a vízmelegítő automatikusan bekapcsoljon annak érdekében, hogy a melegítést a felhasználó által beállított időben és a kívánt hőmérsékletnek megfelelően kezdje meg.

programozás

A NUOS hőszivattyús vízmelegítő digitális kijelzővel és érintőgombos kezelőfelülettel van ellátva, amely mindössze egy érintéssel lehetővé teszi a különböző funkciók kiválasztását.

Legionella elleni védelem

A háztartási melegvíztárolók kedvező feltételeket nyújtanak a legionella baktériumok megtelepedéséhez. A maximális védelem és higiénia biztosítására a NUOS 80 - 100 - 120 egy úgynevezett antilegionella funkcióval van ellátva. A készülék havonta lefuttat egy teljes fűtési ciklust 65°C-os hőmérsékleten, amely fertőtleníti a víztároló berendezést - ez abban az esetben kapcsol be, ha az elmúlt 30 nap során a tárolt víz hőmérséklete nem érte el az 65 °C-ot.

Energiafogyasztás

Az alábbi grafikonok segítségével a NUOS 80 - 100 - 120 literes hőszivattyúk és az azonos teljesítményű hagyományos vízmelegítők elektromosenergia-fogyasztása hasonlítható össze. A hőszivattyú esetében 10°C-ról 55°C-ra történő felfűtési cikluson keresztül, 10°C-os beáramló levegőhőmérséklet mellett ECO és GYORS üzemmód van alapul véve.

energiafogyasztás

Felfűtési idők

Az alábbi grafikonok segítségével a NUOS 80 - 100 - 120 literes hőszivattyúk és az azonos teljesítményű hagyományos vízmelegítők felfűtési ideje hasonlítható össze. A hőszivattyú esetében 10°C-ról 55°C-ra történő felfűtési cikluson keresztül, 10°C-os beáramló levegőhőmérséklet mellett ECO és GYORS üzemmód van alapul véve.

felfűtési idők

Űrtartalom:

80, 100, 120, 200, 250  liter

HMV hőszivattyú

icon set

Technikai paraméterek:

Átlagos leadott hő: 930 W Átlagos villamos fogyasztás: 310 W Villamos áram: 230 V Űrtartalom: 80-100-120 liter Felfűtési idő: 4h- 5h40p-6h20p Minimális helyiségméret: 20 m3 Levegő el- és bevezetés maximális hossza: 10 m

Az

Ariston NUOS 80, 80 literes használati-melegvíz hőszivattyú
Ariston NUOS 100, 100 literes használati-melegvíz hőszivattyú
Ariston NUOS 120, 120 literes használati-melegvíz hőszivattyú 

Ariston NUOS 200, 200 literes használati-melegvíz hőszivattyú
Ariston NUOS 250, 250 literes használati-melegvíz hőszivattyú
Ariston NUOS 250 SOL, 250 literes használati-melegvíz hőszivattyú szolár csatlakozási lehetőséggel

 megvásárolható webáruházunkban!

 

 

Van még kérdése? Kérjen információt szakembereinktől:

Kis István - épületgépész tervezőmérnök, kereskedelmi igazgató helyettes

 

2010.07.02 14:33:32   |   Vissza

 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet