Kapcsolat
 
 
 

Jött, látott, győzött... Első verseny, első helyezés!

Kövér Marci támogatott sportolónk 2018.05.01-én részt vett a Vass István Emlékversenyen.

Bár ez volt élete első olyan megmérettetése, melyen SUP-pal indult, hihetetlen sikereket ért el:

200 méteren második, míg 2000 méteren első helyezett lett világbajnok maratoni kenusunk.

Ezúton gratulálunk Marcinak a fantasztikus eredményekért!

Marci beszámolója:

"Az idei évben több sérüléssel is küzdenem kell, amik miatt nem tudtam elindulni kenuban a Maraton Magyar Bajnokságon és mivel ez volt a válogató az Európa-bajnokságra se tudok utazni. Szerencsére adódott egy új sportág, amit tudok űzni és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség is idén vette fel szakágai közé. Ez a sport a SUP. Stand Up Paddling. Kenuzó mozgással kell állva evezni egy speciális szörfdeszkán. Már a kezdetekkor sikerült támogatókat szereznem hozzá. Zöllner Viktor korábbi kenus klubtársam felkarolt és SUP-os múltjának köszönhetően folyamatosan tanácsokkal lát el, valamint közös edzéseken segít. Az edzői tevékenységen túl menedzsel is és a Surfstation segítségével szerzett nekem egy profi F-One deszkát.

Ezzel a deszkával tudtam már elindulni az Évadnyitó SUP Kupán Csepelen. 200m és 2000m voltak a versenytávok. A 200m mindig is nagyon távol állt tőlem így az nem is sikerült jól és második lettem, de a 2000-en magabiztosan nyertem.

A következő megmérettetés a Vizitúra Kupa első fordulója volt Dunakeszin. 23km-t kellett teljesíteni a Váci és a Szentendrei-Dunaágban. Itt mivel egyszerre sok hajóosztály van vízen többször is találtam olyan egységet, akiknek a sebessége megfelelt, hogy gyakorolhassam a farvizezést, így jó gyakorlás volt a verseny. 

Június elején rendezte a Magyar Szörf Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közösen a SUP Országos bajnokság első fordulóját Balatonfűzfőn, melyet még öt másik fog követni. 200m és 3km került kiírásra. 200m-en az előfutamból lehetett a döntőbe jutni, amit sikerült megnyernem. 3km-en 3 kört kellett teljesíteni. A rajtot követően ketten is felültek a farvizemre, de az első fordulót követően elléptem és egyedül mentem a célig.

A következő verseny a SUP OB második fordulója lesz újra a Balatonon június 23.-án."

 

 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet