Kapcsolat
 
 
 

Energiahatékonysági hitel

Megjelent a nulla százalékos, lakossági energiahatékonysági hitel

Összesen 115 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre a családi házak és társasházak energetikai korszerűsítésére és a megújuló energiaforrások alkalmazására a február 24-én meghirdetett, országszerte elérhető hitelprogram keretében. A nulla százalékos kamatozású hitelből a természetes személyek esetében maximum 10 millió, a társasház és lakásszövetkezet kölcsönfelvevő esetén lakásonként maximum 7 millió forint igényelhető, akár húsz éves futamidővel. 

A Merkapt Zrt.  energiahatékonysági szakemberei készséggel állnak a társasházak és a magánszemélyek rendelkezésére, amennyiben ajánlatot szeretnének a pályázathoz készíteni lakó ingatlanuk energetikai fejlesztésére, legyen szó hőszivattyúról, napelemről vagy egyéb energiacsökkentő beruházásról. Ajánlatkérésüket, kérjük küldjék el az info@merkapt.hu e-mail címre, elérhetőségeik megadásával és kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre!

Megjelent a 115 milliárd forint értékű „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” termékleírása. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), illetve a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében igényelhető hitelprogram a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növeléséhez biztosít forrást - tájékoztatta Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a sajtó munkatársait.

A hitel egyebek mellett igényelhető lesz a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, illetve napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek telepítésére is - mondta az államtitkár.

A nulla százalékos kamattal elérhető hitelből várhatóan több mint 24 ezer lakás vagy családi ház energetikai felújítása valósulhat meg a következő években - ismertette Rákossy Balázs.

A kölcsön összege természetes személy esetén 500 ezer forinttól 10 millió forintig, míg társasház és lakásszövetkezet esetén lakásonként 500 ezertől 7 millió forintig terjedhet. Az önerő elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének minimum 10%-a.

A futamidő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb húsz év. A hiteligényléseket 2017. április végétől lehet benyújtani a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pontoknál.

Az uniós visszatérítendő pénzügyi eszköz forrásból 105,2 milliárd forintot a GINOP-8.4.1/A-17, a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” program keretein belül, 9,41 milliárd forintot pedig a VEKOP-5.2.1-17 „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” program keretein belül igényelhetnek az érdeklődők.

Töltse le a pályázati kiírásokat:

GINOP Energiahatékonysági pályázati kiírás (NEM Közép-Magyarország)

VEKOP Energihatékonysági pályázati kiírás (Közép-Magyarország)

Csekklista GINOP magánszemélyeknek 1

Csekklista GINOP magánszemélyeknek 2

Csekklista GINOP társasházaknak 1

Csekklista GINOP társasházaknak 2

 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet