Kapcsolat
 
 
 

XX. Nagy Sportágválasztó

Képtalálat a következőre: „nagy sportágválasztó 2017”

20. NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ - 2017. MÁJUS 26-27.

20. alkalommal rendezik meg a Nagy Sportágválasztót, mely rendezvénynek a Merkapt Zrt. kiemelt támogatója. A rendezvény elsődleges célja, hogy minél többeknek kedvet csináljon a sporthoz, valamint, hogy segítse a helyes sportágkiválasztást, olyan mozgásforma megtalálását, mely a leginkább illik az adott gyermek, felnőtt korához, testfelépítéséhez. Elősegítve, hogy minél többen élvezettel, sikerélménnyel és ezáltal hosszútávon gyakorolják a kiválasztott sportágat, növelve az egyesületek utánpótlás és tömegbázisát.

Regisztráció

 

 

A kétnapos XX. Nagy Sportágválasztón több mint 100 sportágat (!) próbálhatnak ki a jelenlévők, edzői jelenlét mellett, azonnali tájékoztatást kapva, hogy hol gyakorolható az adott sportág.

 

Melyik szülőnek van ideje, lehetősége, hogy ennyi mozgásformával megismertesse gyermekét?

 

A rendezvényen kipróbálható rengeteg sportág izgalmas sport-kalandparkká változtatja a kőbányai helyszínt, megjelenési programjuk igazi sportcsemegéket ígérnek!

Idén is ki lehet próbálni a Merkapt Sportközpont parkolójában található Merkapt Workout szabadtéri kondiparkot.

 


Érdekesség, hogy a Nagy Sportágválasztón a téli sportokba májusban is bele lehet kóstolni, hiszen például a síelés egy műanyag lesikló pályán próbálható ki. A szervezők a korcsolyasportoknak (műkorcsolya, szinkronkorcsolya, gyorskorcsolya, jégtánc) és a jégkorongnak egy 100 m2-es plasztik pályát, a hegyikerékpárosoknak pedig külön bemutató-pályát alakítanak ki. Az öt vizes medencében a kajak-kenu és sárkányhajó mellett most a szlalom kenu és kajakpóló is megjelenik, valamint a rafting, a szörf és a vitorlás sportokat is ki lehet próbálni, de vízbe érdemes merülni az élet- és vízimentés, az úszás, a szinkronúszás, a vízilabda és a búvárkodás miatt is.  A nagy múltú, klasszikus sportágak mellett a fiatalos sportágakból sem lesz hiány, bemutatkozik a freestyle foci és a frizbi is, a terepgördeszkások pedig a skimboard és streetboard sportágakkal együtt egy kis „szigetet” alkotnak, a bemutatóikhoz saját lemezlovasuk szolgáltatja majd a zenét. 

 

A rendezvényen jelen lesznek neves sportszemélyiségek, többek között Dr. Kiss Gergely, Tobai-Sike Renáta, Boczkó Gábor, Péni István, Jung Beáta, Szilágyi Áron, Juhász Roland, Torghelle Sándor, Márton Anna, Paján Viktor, Fábián László, Imre Géza, Lisztes Krisztián, Gróf Dávid, Szentpéteri Viktor, Dunai Antal, Szuper Levente, Rippel Viktor, Rippel Ferenc, Mányoki Attila, Kövér Márton, Kasza Róbert. Velük nem csak a találkozásra, hanem együttsportolásra is lehetőség nyílik. 

A Testnevelési Egyetem mdurance Terhelésélettani Laboratóriuma és a Navi-Med közreműködésének köszönhetően a rendezvényen abban is tanácsot lehet kapni, hogy a gyermek testalkata, genetikai adottságai alapján milyen sportágat válasszon, hogyan erősíthető, melyik sportágban lesz sikerélménye. A 7 éves kortól elvégezhető egyszerű méréssel (sportantropometria) meghatározható a várható testalkat, testösszetétel, és nagy pontossággal a felnőttkori testmagasság is megbecsülhető. A helyszínen a mérés díjmentes!

A rendezvény 9-17 óra között várja a látogatókat, a pénteki (szakmai) nap az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodás, iskolás csoportoké, de 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, Kőbánya, Maglódi út 12/A.

 

A további programok, részletek miatt érdemes a rendezvény honlapjára kattintani: www.sportagvalaszto.hu

 

 

Minden kedves partnerünket és vásárlónkat szeretettel várjuk a IV. Nagy Sportágválasztón!

 

A Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényen több mint 100 díjmentesen kipróbálható sportág jelenik meg azzal a céllal, hogy népszerűsítse a rendszeres testmozgást és segítse a gyermekek, felnőttek sportágválasztását.

 

A rendezvény fővédnöke: Dr. Sávolt-Szabó Tünde

Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkára

 


 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet