Kapcsolat
 
 
 

Bari Viktória

Bari Viktória a KSI SE fiatal kézilabdázója a következő esszét írta a Nagy Sportágválasztó által meghirdetett pályázaton. A Merkapt Zrt. különdíj formájában az edzéséhez elengedhetetlen tagdíj támogatásával segítette a fiatal reménységet.


 

Családom a szponzorom
 
Az én legnagyobb támogatóm az anyukám. A szomszédos városba jártam kézilabdázni 2007 őszétől. Anyukám mindent megtesz azért, hogy eljussak edzésre, mert a lelkem gyógyírja a kézilabda. nehéz körülmények között élünk, de nekünk nincs akadály, hogy elmenjek edzésre. Előfordul, hogy nincs pénzünk buszra, akkor biciklizünk (3-4 km) vagy gyalogolunk edzésre. Anya az egész napos munka után fáradtan kísér, és azt mondja mindig neki is kell ennyi mozgás. Anya megbeszélte a régi edzővel, hogy csökkentsék a tagdíjat, mert nem tudnánk akkor edzésre járni. Nagyon megértőek voltak, és beleegyezett a vezetőség. Ők így támogattak engem.
Tavaly anyukámnak 2 munkahelye volt, mert a plusz kiadásokat (melegítő, táska, sportcipő) nem tudta volna kifizetni. Minden meccsre elkísér anyukám; hajnalban kel, főzni és egyéb házimunkát elvégezni. Az egész napos programokra is elkísér, soha nem hagy egyedül.
Ha messzire kell utazni, akkor keresztanyukámat kérjük meg, mert neki van kocsija, és így olcsóbb az utazás. Januárban felvételiztem a Kézilabda Akadémiára, de sajnos nem sikerült, mert nem volt kimagasló a teljesítményem.
Nagyon elkeseredtem, de anyukám  bíztatott, hogy ne adjam fel, van második esély májusban. Anya keresett egy edzőt, aki fejleszti a futásomat és a rugómat. Három hónapig foglalkozott velem. Anyukámnak nem kellett fizetni érte. Az edző néni azt mondta ő így támogat engem, csak 110%-ot tegyek bele a munkámba. Így anyukámnak még több dolga lett. Suli után elvitt erősítő edzésre, utána kézilabdázni. Nagyon sokszor este 8 után értünk haza, utána leült mellém tanulni, pedig látszott rajta mennyire fáradt. Sokszor elfáradtam és fel akartam adni, de anya bíztatott; a sok munkának meg lesz az eredménye.
Eljött a május, nagyon izgultam a felvételin. Nagyon sokat fejlődtem, látszott a felmérési eredményemen. Júniusban megkaptuk a levelet, hogy felvételt nyertem a Kézilabda Akadémiára. Nagyon örültem neki, a családom büszke volt rám. Sajnos az öröm után kicsit elszomorodtunk anyával, mert megkaptuk mennyi lesz a tagdíj (több mint kétszerese az előző csapatnál). Ki kell fizetni a felszerelést, két edzőtábort augusztusban. Anya egész nyáron munka után ment házakhoz dolgozni, még szabadsága alatt is más munkát vállalt, csak gyűljön össze a pénz. Én is eljártam vele fát vágni és kertet ásni. Az önkormányzattól is kaptunk támogatást, augusztus végén minden sínre került.
Nagyon boldog vagyok, most kollégiumban élek sportolhatok sokat. Anya még mindig izgul, hogy az edzésdíjat ki tudja fizetni, de nekem csodás anyukám van, mindent elintéz, fáradhatatlan, kitartó.
Hálás vagyok a családomnak, hogy annyi mindenben segítséget kapok tőlük, támogatnak és kitartanak mellettem akkor is, ha sok akadályon kell keresztülmenni a cél eléréséhez. Köszönöm a szeretetüket és türelmüket. Ha nem kapnék annyi embertől segítséget, akkor én nem tudnék sportolni. Hálás vagyok azokért az emberekért is.

 

Bari Viktória

 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet