Kapcsolat
 
 
 

GEOWARM talajszonda hőszivattyús rendszerekhez

Újabb érv a Geowarm talajszondák mellett!

geowarm logo

  • 2010-ben 100.000 szondaméter telepített GEOWARM talajszonda!
  • Új fejlesztésű szondafejek!
  • GEOWARM talajszondák már PE100RC anyagból is!
  • Műanyag GEO osztó-gyűjtő a kínálatunkban!
  • Termékfelelősség-biztosítással

geowarm talajszonda

GEO talajköri osztó-gyűjtők a Merkapt kínálatában

A geotermikus energia az a megújuló energiaforrás, amely független a direkt napsugárzástól, így az abból nyert hőenergia lényegében korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre. A talajban tárolt hőenergia kinyerésére a talajszonda és a talajkollektor szolgál, melyeket egy külső, osztó-gyűjtő aknában fogunk össze és az ebből kivezetett csővezeték áll kapcsolatban az épületben elhelyezett hőszivattyúval. A hőszivattyú hőt von ki a levegőből, földből vagy vízből és azt nagyobb hőmérsékleten bevezeti az épületbe, melyet fűtési energiaként vagy melegvíz készítésre fordítandó energiaként hasznosíthatunk.


A MERKAPT Zrt. által forgalmazott GEO talajköri osztó-gyűjtők az igényeknek megfelelően gyorsan és egyszerűen illeszthetők a geotermikus rendszerek primer körébe. A széles méretválaszték mellett - az osztó-gyűjtő test mérete 1 ¼”-os vagy 1 ½”-os, az egyes körök csatlakozómérete 1”-os vagy 1 ¼”-os is lehet, és mindezek 2-től 12 csatlakozócsonkig kérhetők – kínálatunk a kézi vagy automata légtelenítővel szerelt változatra is kiterjed.

A GEO osztó-gyűjtő kialakítása (belső átmérő 45mm) és anyaga nagy áramlási sebességet és térfogatáramot (körönként max. 2,0 m3/h) tesz lehetővé alacsony áramlási veszteség mellett. Anyaga üvegszállal erősített termoplasztik, amely mindamellett, hogy kiemelkedő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll a kémiai anyagoknak, a korróziónak, a napsugárzásnak és az ózonnak is. A belső felületi érdesség igen kicsi, ezért lerakódásokkal gyakorlatilag nem kell számolni. A GEO talajköri osztó-gyűjtők a visszatérő ágakban beépített elzáró, az előremenőkben beépített átfolyásmérővel ellátott szelepekkel rendelkeznek, melyekkel a hidraulikai beszabályozás könnyen és pontosan végrehajtható, valamint ellenőrizhető.

 


A földhő kinyerésének egyik lehetséges módja a talajszondás hőszivattyúzás. Bár a talajszondás hőszivattyús rendszerek legegyszerűbb eleme a talajszonda, a minőségével kapcsolatos elvárások magas szintje megkérdőjelezhetetlen, hiszen ez az a termék, amely a végleges lehelyezése után egy meghibásodás esetén már nem javítható. Ez a tény rendkívül szigorú ellenőrzést és minőséget követel meg a gyártótól.

A MERKAPT Zrt. saját fejlesztésű GEOWARM talajszondáit több éves gyártói, forgalmazói és üzemeltetési tapasztalattal kínálja. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a termékválasztékunk ma már több szondatípust tartalmaz, melyek közül mindig az adott feladatnak legmegfelelőbbet tudjuk szállítani.

A szondafejek kialakítása kompakt, ugyanakkor a maximális védelem érdekében robusztus, anyaga többkomponensű műgyanta. Emiatt szondafejek a furatba való lehelyezése biztonságos, és a belső nagy fordulási sugarú kiképzésének köszönhetően a hőhordozó folyadék áramlása szempontjából előnyös.

A kollektorcsövek minden hosszban és méretben toldásmentesek alapanyaguk nagysűrűségű polietilén – PE100 SDR11, egyedi kérésre PE100RC anyagból is szállítható!

A GEOWARM talajszonda ISO9001 szerinti minőségbiztosítás mellett készül, minden talajszonda egyedi gyári számmal és hozzá tartozó nyomáspróba jegyzőkönyvvel kerül kiadásra. A GEOWARM talajszondát tekercsben, pántolva és végdugózva szállítjuk. A tekercs belső magátmérője 650 mm.

Kérésre minden típusú GEOWARM talajszondát egyedi méretben is leszállítunk!

 

 geowarm talajszonda

A MERKAPT Zrt. forgalmazza az előregyártott GEO talajszonda osztó-gyűjtőket is!

geowarm osztó-gyűjtőMűszaki jellemzők:

Anyaga:
üvegszálerősítésű termoplasztik.
Körök száma: min. 2, max. 12
Maximális üzemi nyomás: 4,5 bar
Üzemi hőmérséklet: -10°C - 82°C
Glikol arány: max. 50%
Csatlakozó méretek: Osztó-gyűjtó test: 1 ¼” - 1 ½”, csatlakozó csonkok: 1” – 1 ¼”
Szállítási terjedelem: az osztó-gyűjtő készreszereleve, hőmérővel, fali tartókkal, kézi vagy automata légtelenítéssel, töltő-ürítő csappal és a visszatérőágban körönkénti átfolyásszabályzóval kerül leszállításra.

További műszaki és kereskedelmi információk:

Kis István
mobil: 06-20-362-4181
telefon: 06-1-260-1405/118
fax: 06-1-431-7388
e-mail: kis.istvan@merkapt.hu

 geowarm talajszonda

 A MERKAPT Zrt. forgalmazza az előregyártott GEO talajszonda osztó-gyűjtőket is!

És még egy érv a a Geowarm talajszondák mellett!

A Merkapt Zrt. saját gyártású és fejlesztésű terméke, a GEOWARM talajszonda számos elégedett partnerünknél bizonyította kiválóságát; 2010-ben több mint 100.000 méter GEOWARM talajszondát értékesítettünk. Az ISO9001 szerinti minőségbiztosítás, a széles szondafej- és méretválaszték, sőt akár az egyedi méretre történő gyártás mind garantálja azt, hogy a GEOWARM talajszonda a legjobb választás a hőszivattyús feladatokra.

A Magyarországon gyártott GEOWARM talajszonda mostantól még tudatosabb döntési lehetőséget jelent felhasználói számára. A termékcsalád által a partnereink számára nyújtott biztonságot 15.000.000 Ft-os termékfelelősség-biztosítással is meg kívánjuk erősíteni, melynek értelmében biztosításunk ekkora keretösszegig vállal kártérítési kifizetést.

 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet