Kapcsolat
 
 
 

Risztov Éva

 RISZTOV ÉVA

2011-ben a MERKAPT Zrt. elkötelezte magát arra, hogy Risztov Évát kezdi el támogatni, mint a hosszútávúszás ifjú tehetségét. Éva magában hordozta mindazt, ami a MERKAPT-nak fontos, hiszen egy mindig megújulni képes, célorientált versenyzőnőről van szó, aki örömet okoz az őérte kiállóknak és az őt támogatóknak.

Cégünknek mindig fontos volt, hogy olyan feltörekvő tehetségeket támogasson a sport világából, akik reményt keltenek a rajongókban, és komoly jövő előtt állnak, ezért is esett a választásunk rá, mint támogatottunkra.

Éva mindannyiunk örömére és büszkeségére, 2012-ben olimpai bajnok lett Londonban hosszútávúszásban, és ezt méltán érezzük a mi közös sikerünknek.

Gratulálunk, Éva!

Köszönőlevél:


Risztov Éva országos csúccsal újra a világ élvonalában!

A balszerencsés sanghaji küzdelem után van még remény az olimpiára!

A MERKAPT támogatott debreceni úszónő, Risztov Éva, a 2011. május végi Szlovák Nagydíjon 800 méteren olimpiai „A” szintet úszott, ezzel együtt 1500 méteres gyorsúszásban több mint nyolc éves, saját országos csúcsát is megdöntötte! Az új csúcs 16:13.00 perc, ami egyúttal a világranglista harmadik helyét is jelenti Évának! A következő nagy megmérettetésen, a sanghaji vizes VB-n azonban már nem alakultak ilyen szerencsésen a körülmények.  Risztovot ugyanis kizárták a hosszútávúszók 10 kilométeres versenyéből, diszkvalifikálás miatt mutatták fel a piros zászlót valamivel féltáv megtétele után.

A magyar sportoló így egyelőre olimpiai kvóta nélkül maradt, hiszen ehhez az első tízben kellett volna végeznie. Erre a kizárás előtt minden esélye megvolt, az 56 fős mezőnyben Éva mindvégig az élen, a 2.-3. helyen haladt. Az úszónő a versenyt követően azt nyilatkozta, hogy az ecuadori bíró döntése igazságtalan és alaptalan; a mellette úszó ausztrál versenyzőnő eljátszotta, hogy visszahúzta őt, holott éppen Melissa Gorman volt az, aki Évát többször fejbe is verte a verseny során.

Az olimpiai kvótával kapcsolatban Risztov Éva úgy nyilatkozott, hogy megszerzi a kijutás jogát, és ott lesz Londonban.

 


A pályafutását 1996-ban kezdő többszörös bajnok úszónő sportolói életútját ha egy mondatban kellene összefoglalni, akkor egy Malcolm idézet lenne erre a legtalálóbb: „A siker az állhatatottság, a kitartás és az elszántság függvénye”.
Egy „hétköznapi” sportoló története talán itt véget is érne; megtapsolnánk az érmeket, büszkélkednénk az eredményekkel és elhinnénk, a sportolói sikerhez csupán kitartás és sok-sok gyakorlás szükséges. De Risztov Éva sportkarrierje nem mondható átlagosnak és az ő esetében kiváltképp megállja helyét az, hogy siker nincs elszántság nélkül.

Risztov Éva háromszoros világbajnoki ezüstérem és rövidpályán hatszoros Európa bajnoki cím birtokában, 2005-ben hirtelen kivonult az úszósport világából és emiatt hónapokig állt a közvélemény és sajtó fókuszában. Az egyik óvatos találgatás szerint Éva az athéni olimpián rövidtávú úszásban nem az elvárásoknak megfelelően szerepelt és inkább a visszavonulást választotta. Úgy tűnik, Risztov Éva mégsem pihenéssel töltötte az azt követő 4 évet, hanem 2009-ben tele elszántsággal és kitartással ismét vízre szállt, hogy ezután hosszútávúszóként vagy másnéven nyílt vízi úszóként bizonyíthasson.

A sportok szerelmesei talán tudják, mit is jelent ez pontosan, de ez a szakág a 2009-es pekingi olimpia óta nevezhető hivatalos élsportnak. A hosszútávúszók 1500 méternél nagyobb távokat tesznek meg egy verseny alatt, vagy időben mérve a hosszútáv-versenyszám legalább 1 órát (vagy annál többet) jelent. Nem kis felkészültség és kitartás szükséges ahhoz, hogy valaki egyáltalán teljesíteni tudja a kitűzött célt. Risztov Éva nem kevesebb, mint 10 kilométeres távokat tesz meg egy-egy versenyen, és a ugyanaz a Vajda Tamás a felkészítő edzője, aki a korábbi VB és EB bajnok Kovács Ritát is felkészítette. Eredményeire már most büszkék lehetünk: máris felnőtt magyar bajnok és Európa-bajnoki 7. helyezett, így jó eséllyel indulhat az idei, Kínában megrendezendő világbajnokságon.

Törekvése példaértékű a Merkapt Zrt. számára és támogatóként állunk mellette a 2011-es évben.

risztov éva 

 risztov éva

 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet