Kapcsolat
 
 
 

Szabó Bonifác Bajnok

4 évesen kezdődött viharos pályafutása „Boni”-nak, született Szabó Bonifác Bajnoknak, aki mint neve is mutatja „verhetetlen” minden sportágban. A nyolc év versenyszerű úszást, - maradva a vizes sportoknál - négy és kajakozás, majd a kenuzás követett. Édesapja, aki maga is a kenuzás szerelmese, trenírozta az ifjú Bajnokot a válogatott kerettagságig.

A Portugáliában megrendezett Kenu Maratonon - 25 km-es síkvízi távon – Bonifác világbajnoki hetedik helyezés ért el. A tél nem kedvez a vízi sportoknak, így a sportgimnázium évek alatt Boni megismerkedett a snowboard örömeivel, így a Bajnok ma már nem csak hajóval, de deszkával is versenyszerűen siklik. A Diák Olimpián Freestyle II., Slalom III. helyezése után a Show Down Metal Bross Kupán I. helyezést ért el, amatőr kategóriában, de amire a legbüszkébb az a Sloope Style II. helyezése ugyanezen a versenyen.

A deszkázás nem veszélytelen sportág, amit a Bonifác is megtapasztalhatott tavaly, amikor is egy rossz ugrás következtében combizma részleges szakadása és csonthártyazúzódás miatt hét hónapot lábadozott. Felépülése után azonnal belevetette magát az edzésbe és újra csúcsformába hozta magát.

Merkapt Zrt. támogatja és szponzorálja Bonifácot, és drukkol neki a március 10-20. között megtartandó Moreau OB-n ahol Freestyle kategóriában indul.

Snowboard története: Sherman Poppen találta fel az 1960-as évek közepén a Michigan államban fekvő Muskegon városában, olyan módon, hogy a gyermekének próbált egy téli játékot fabrikálni. Jake Burton Carpenter nevéhez fűződik a kötés, hiszen ő rögzítette először a lábakat stabilan a deszkához Tom Sims, az egykori gördeszka világbajnok, és szörfdeszka-tervező továbbfejlesztett a winter stick-et, famagos technikával ötvözte azt, s így megszületett a mai is használatos snowboad-gyártási technika, a woodcore.

 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet