Kapcsolat
 
 
 

AERMEC hőszivattyúk

Letöltés:

AERMEC hőszivattyúk

aermec

AERMEC WRL víz/víz hőszivattyú és folyadékhűtő, fűtésre, hűtésre és HMV termelésre

Az kis és közepes teljesítményű hőszivattyú család az energiahatékonyság, a környezetvédelem jegyében született. Az energiával minél jobban gazdálkodni manapság kötelességünk, ennek megfelelően a berendezéssel visszanyerhetjük a hűtő üzemmódban keletkező hulladékhőt is, amelyet HMV készítéshez vagy akár medence fűtéshez is használhatunk.

Az éves energiafelhasználás csökkentéséhez nagymértékben hozzájárulhatunk ezáltal, anélkül, hogy a hűtés élményéről lemondanánk, és az épületből elvont hővel a melegvizet is megtermeljük.

Jellemzők:

• Fejlett szabályzó, szériatartozék az 1 hőmérséklet vezérelt kör szabályzása (pl. HMV tároló), de ez bővíthető 3 körre is a WMFCRP kiegészítővel

• Nagy hatékonyság, fűtéskor COP >5,1 (EN14511 szerint)

• Az energiahatékonyság jegyében újszerű kiegészítőkkel rendelhető, pl. kondenzátor oldali teljes vagy részleges hővisszanyerővel hűtés idejére

• használati melegvíz (HMV) készítés lehetőség

• akár 55 °C- os használati melegvíz készítése is

aermec• rendelhető beépített elektromos fűtőbetéttel (HMV rásegítéshez)

• szekunder oldali áramláskapcsolóval

• rendelhető hidraulikus blokkal is, szivattyúval biztonsági elemekkel, puffer rendelhető Inverteres vagy hagyományos on/off szivattyúval

• rendelhető lágyindítóval

• passzív hűtésre is előkészített a berendezés

• rendelhető külső időjárás függő vezérléshez külső léghőmérséklet érzékelő

•  rendelhető hűtés üzemben kondenzátor oldali hőhasznosítóval, hogy hulladékhővel  pl. HMV-t termeljen hűtő üzemmódban
 

AERMEC ANLI_ kompakt, kültéri inverter kompresszoros folyadékhűtő

ANLI  Alapváltozat, inverter kompresszorral
ANLI_H Hőszivattyús változat, inverter kompresszorral
ANLI_HP Hőszivattyús változat, inverter kompresszorral, ki / be kapcsolós keringtető szivattyúval
ANLI_HX Hőszivattyús változat, inverter kompresszorral, fordulatszám szabályzott szivattyúval

aermec

Az inverteres technológia jelenleg a legmodernebb teljesítmény szabályzási mód. A kompresszor fordulatszámának a változtatásával optimális, a pillanatnyi szükségleteknek megfelelő teljesítményen üzemel 35-100% közötti igényelt tartományban. Ezáltal az elért energia magtakarítás -20% a hagyományos berendezésekhez képest

Akár fűtő, akár hűtő üzemben a teljesítményt 35-100 % közt folyamatosan változtatja, az igényeknek megfelelően. Ez kb. –20 % energiamagtakarítást jelent télen is nyáron is a hagyományos ON/OFF hőszivattyúkhoz képest! Kisebb méret, kevesebb alkatrész, nincs puffer, kedvező beruházási költség 

-20 %  - CO2 kibocsátás csökkenés A hatékonyabb energiafelhasználásnak köszönhetően. R410A hózonbarát hűtőközeggel működik
-25 % - súlycsökkentés, nincs puffer
+20 % - al magasabb ESEER érték!
A tényleges igények soha nem egyeznek meg a berendezés névleges teljesítményével. Az ON/OFF készülék ki-be kapcsol, míg az INVERTERES ANLI pontosan az igényeknek megfelelő részterhelésen üzemel, csökkentve ezáltal a felvett elektromos fogyasztást is! Részterhelésen nő a hatékonyság.
-70 %  - indulási áram csökkenés Az Inverter technológiának köszönhetően induláskor nem jelentkezik a hagyományos kompresszorokra jellentekző indulási áramlökés. Kevésbé terheli a hálózatot.
-50 %  - zajterhelés  Az alacsonyabb zajterhelés főleg alacsonyabb teljesítmény szinteken szembetűnő! Míg a hagyományos berendezés mindig ugyanazon a zajszinten működik, az Inverteres zajszintje csökken a terheléssel! Ez főleg az éjszakai üzemben jelent hatalmas előnyt!

aermecHMV készítése:
-15 C-ig (!) télen, és hőszivattyús üzemmódban működhet nyáron 42 C- ig (!), de akár medencét is füthetünk. Amennyiben HMV igény jelentkezik, a berendezés átáll a HMV beállított hőfokának megfelelő melegvizet termelni. Ha a HMV termelés befejeződött, a hőszivattyú visszaáll az előző üzemállapotra (fűtésre vagy hűtésre). Igazán hatékony működést napkollektorokkal valő kombinált HMV termeléssel lehet elérni.

Jellemzők:
• EUROVENT által bevizsgált termék, garantált paraméterek és minőség: a választás biztonságáért
• inverter kompresszoros kültéri egység (amely a pillanatnyi hő igény / hűtési igénynek megfelelően szabályozza a kompresszor fordulatszámát; a lehető leggazdaságosabb üzem, állandó helység hőmérséklet és legkisebb zajszint érdekében)
• környezetbarát R410a hűtőközeggel, amely teljesen ártalmatlan az ózonrétegre
• ModuControl mikroprocesszoros szabályzás, a kényelemért és a megbízhatóságért
• nagyon csendes üzem, Eurovent minősítéssel, garantált zajszint adatok
• hőszivattyús kivitelben, nagy hatékonysággal fűt
• akár 55oC gyártható vízhőmérséklet fűtéskor
• akár -6oC gyártható vízhőmérséklet hűtéskor
• 42oC külső hőmérsékleti határérték DCPX kiegészítővel
• használati melegvíz készítésre alkalmas
• forró gáz befecskendezéses, vagy folyamatmegfordításos leolvasztással
• rendelhető inverteres vagy On/Off vízszivattyúval
• külső hőmérséklet függő szabályozás
• 230V (ANLI100 – 400V) betáplálás

aermecAERMEC ANK kompakt, kültéri hőszivattyú

• -20 °C- ig működik fűtés üzemmódban
• +42°C-ig működik hűtés üzemmódban
• 60 °C maximális vízhőmérséklet -10°C-ig
• 50°C max vízhőmérséklet -20°C esetén

Változatok:

ANK H alapváltozat, hőszivattyús folyadékhűtő, szabályzóval
ANK HP hőszivattyú, folyadékhűtő, szabályzóval, keringtető szivattyúval

Rendelhető kiegészítők:

- DCPX ventilátor fordulatszám szabályzó kit, amennyiben a berendezést hűtésre akarjuk hayználni -10 C- ig, vagy fűtésre +42 C- ig  (pl. HMV ternmelés nyáron)
- DRE lágyindító (csak 400 V- os változatokhoz, a 230 V- os változatok eleve tartalmazzák)
- PR távirányító, a berendezés KI/BE kapcsolása, hiba oldása, max 150 m- ig kábelezhető
- VT rezgéselnyelő lábazat

Jellemzők:

Az ANK kültéri kompakt levegő/víz hőszivattyú -20 C-ig, max 60 C, hőmérsékletű fűtővíz termelésre, HMV termelésre, automatikus leolvasztással. Kifejezetten hőszivattyús üzemmódra optimalizált berendezés, minden igébny kielégítésére, beleértve a HMV termelést és hűtést is. A 230 V- os változatok eleve tartalmazzák a lágyindítót.

Javasolt kapcsolás

aermec kapcsolási rajz

1-ANK hőszivattyú
2-HMV/fűtés váltó 3 járatú szelep
3-tágulási tartály
4-biztonsági szelep
5-keverő szelep (*)
6-fűtési zóna szivattyú (*)
7-HMV termosztát
8-HMV hőmérséklet érzékelő (*)
9-HMV elektromos fűtés (*)
10-HMV keverő szelep (*)

(*) a hőszivattyú nem tartalmazza, és nem vezérli

Extra biztonság fűtéskor:

Kitágított működési határok, -20 C. ban 50 °C- os víz, -10 °C- ban 60 °C- os víz készítési lehetőség! 

aermec 

AERMEC SRP kompakt, kültéri hőszivattyú (csak fűtésre és HMV előállítására)

SRP T Alapváltozat 3 fázisú csatlakozással
SRP RT Kiegészítő belső elektromos fűtéssel 3 fázisú csatlakozással
SRP ST Lágyindítóval 3 fázisú csatlakozással
SRP SRT Lágyindítóval és kiegészítő belső elektromos fűtéssel 3 fázisú csatlakozással
SRP M Alapváltozat 1 fázisú csatlakozással (alapfelszereltségben lágyindítóval)
SRP RM Kiegészítő belső elektromos fűtéssel 1 fázisú csatlakozással

aermec


Jellemzők:
Az SRP kültéri vagy beltéri kompakt levegő/víz hőszivattyú -20 C-ig, max 65 C, hőmérsékletű fűtővíz termelésre, HMV termelésre, akár +35 C környezeti hőmérséklet esetén, automatikus leolvasztásra, különböző rendelhető és rendelendő rendszer elemekkel:  a beltéri rendszerszabályzó a rendszer kiépítésnek megfelelően, fűtési puffer, fűtési belső elektromos fűtőbetét, HMV tároló, HMV elektromos fűtőbetét légoldali csatlakozó készlet beltéri vagy kültéri installációhoz.

aermec

 

A gyár alapesetben minden gépet 3 fázisú berendezésként szállít, amennyiben az SRP 14 méretűnél egy fázisú (230 ~50 Hz) gépre van szükség, kérjük ezt jelezni szíveskedjen!

AERMEC VXT_ víz / víz hőszivattyú / folyadékhűtő

Típusa: VXT_ hőszivattyú / folyadékhűtő fűtéshez, hűtéshez és HMV termeléshez

Hőszivattyú amely komplett házi hőközpontnak felel meg, ugyanis nyáron hűt, télen fűt, és emellett télen is meg nyáron is gondoskodik a HMV termelésről. A berendezés öt méretben kapható, R410a hűtőközeggel működik, és akár 55 °C- os fűtési előremenő vizet is termelhet. Ezáltal még akár radiátoros rendszerekhez is alkalmazható.

aermecJellemzők:
A működési elv egyszerűen jellemezve a következő:  hűtőköri nyomóoldalon elhelyezett hőcserélő minden üzemben képes melegvizet gyártani, ugyanis a téli nyári átváltás ezen HMV hőcserélő után történik.

A HMV termeléshez egy 180 literes tárolót is tartalmaz, amelynek érdekessége, hogy nem a hálózati melegvizet tárolja, hanem a hőszivattyú által termelt forró vizet, amely 50 °C- os is lehet.

A HMV hőmérséklete beállítható 35-50 °C közti tartományban. A hálózati víz csupán átfolyik a tárolóban elhelyezett nagy teljesítményű csőkígyós hőcserélőn, ezáltal felmelegedik, és felhasználja a tárolt hőt. A megoldás előnye, hogy nincs pangó hálózati víz, amely nem kedvez a Legionella baktériumoknak, tehát nem szükséges a tároló időnkénti túlfűtése, amely hőszivattyúval rendkívül energiapazarló feladat lenne.

A tároló napkollektor fogadására alkalmas csőkígyót is tartalmaz, tehát napsütéses időszakban a HMV termelés ingyen, napkollektorral történik.

Tartalékfűtésként 2*1,5 kW- os elektromos fűtés is integrálható a HMV készítéshez. A hőszivattyú minden szükséges elemet tartalmaz : keringtető szivattyút, puffert, tágulási tartályt és biztonsági szerelvényeket, vagyis vízoldali szerelvényeivel komplett rendszert alkotnak.

A hőszivattyú primer oldali hőforrása lehet kútvíz vagy talajhős kollektor. A forrás oldali folyamatos szabályzású szelep nyári üzemben a kondenzátor oldali nyomásnak megfelelően szabályozza a vízáramot, télen teljesen nyitva van, és ha kikapcsoljuk a hőszivattyút a szelep is lezár.

• HMV termelés hűtés, fűtés és átmeneti időszakban, előnykapcsolással, beállítható 35-48 C előremenő hőmérséklettel
• napkollektoros hőcserélő csatlakoztatható opcionálisan
• 180 l- es HMV hőtárolóval, amely felfűtés nélküli legionella mentes HMV termelést tesz lehetővé
• elektromos kiegészítő fűtőbetét alkalmazható opcionálisan
• nyáron teljes értékű hűtés funkció
• télen fűtés egy takarékos csökkentett hőmérsékletű előremenővel (45 C) padlófűtéshez, fan coilhoz, és egy alternatív magas hőmérsékletű (55 C) előremenővel pl. radiátor tápláláshoz
• puffertartály
• hűtőközeg oldali megfordító szelep
• forrás/talaj oldali keringtető szivattyú
• szekunder oldali keringtető szivattyú
• egyszerű kezelő felület
• R410 hűtőközeg
• 56*56*200 cm befoglaló méretek

Felépítés:

aermec

 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet