Kapcsolat
 
 
 

DAIKIN Althrema hőszivattyú rendszerek

Kevesebb energia – kellemes meleg a lakásban  

A Daikin Altherma lényegesen hatékonyabb a fosszilis tüzelőanyaggal vagy árammal működő hagyományos berendezéseknél. Mivel a készülék a külső levegőben lévő hőt hasznosítja, Ön sokkal kevesebb energiát használ, miközben az egyenletes és kellemes hőmérséklet előnyeit élvezheti.

Minimális telepítési költségek

A Daikin Altherma a levegőből nyeri a hőt. Telepítéséhez nem kell földmunkát végezni. A beltéri és a kültéri egység egyaránt kompakt kialakítású. A kültéri egység könnyen elhelyezhető az épületen vagy lakáson kívül. Mivel nincs füst és láng, nem kell sem kémény, sem állandó szellőztetés abban a helyiségben, ahová a Daikin Altherma beltéri egységét telepítették.

Rugalmas konfiguráció

A Daikin Altherma új építésű házaknál és felújításkor egyaránt használható, ugyanis szabványos alacsony hőmérsékletű radiátorokkal, padlófűtéssel és fan coil berendezésekkel is összekapcsolható. Ha az Ön otthonában már van valamilyen fűtésrendszer, egyáltalán nem kell megváltoztatnia. 

daikin altherma

DAIKIN Altherma hőszivattyús rendszerek letöltehtő katalógus

Tökéletes kényelem az egész családnak

A Daikin Altherma nemcsak a fűtésről gondoskodik – a melegvizet is előállítja. Forró nyári napokon pedig a hűtőfunkció biztosítja az enyhülést. 

Teljességgel biztonságos

A Daikin Altherma nem használ olajat, gázt vagy más veszélyes anyagot, így az ezekkel általában együtt járó potenciális veszéllyel sem kell számolni. Sőt, gázvezetékkel, üzemanyagtartállyal sem kell összekapcsolni, ezért aztán nem áll fenn a mérgezés, a kellemetlen szag, vagy a szivárgás okozta szennyezés veszélye.

Egyre környezettudatosabbak leszünk

A széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében folyó erőfeszítések eredményeként egyre nagyobb fenntartásokkal fogadják a fosszilis energiahordozókon alapuló hagyományos fűtési rendszereket. Mivel a Daikin Altherma által termelt hő 66–80%-a megújuló energiaforrásból (a levegőből) származik, ez a modern technológia minden szempontból megfelel a széndioxid-kibocsátás visszaszorításával összefüggő követelményeknek, ezért igazi alternatívát kínál, ha új berendezés telepítéséről van szó.

Megújuló, kimeríthetetlen energia napelemek segítségével

Napelemekkel kombinálva a Daikin Altherma a nap hőenergiáját használja ki – mint várható, csillagunk még legalább ötmilliárd évig működik majd.

Kisebb széndioxid-kibocsátás

Mivel a Daikin Altherma közvetlenül nem bocsát ki szén-dioxidot, Ön is sokat tehet a jobb környezetért. A szivattyúnak ugyan energiára van szüksége, de a Daikin Altherma még akkor is sokkalta kevesebb szén-dioxidot bocsát ki a hagyományos berendezésekhez képest, ha nem jut megújuló energiaforráshoz.

Hőszivattyús alapismeretek

1. Mi a hőszivattyúk titka?

Az egész folyamat a nappal kezdődik. A nap felmelegíti a légkört és a földkéreg felső rétegeit. Napunk egy év alatt olyan roppant energiát küld a Föld felé, amely ötvenszer több, mint bolygónk teljes energiafogyasztása. Éppen ezért a nap hatalmas és kimeríthetetlen energiaforrás.

Nyaranta szó szerint érezhetjük a napból érkező hőenergiát a bőrünkön. Tudni kell azonban, hogy nemcsak napsütésben van jelen sok hőenergia a levegőben, hanem hideg téli napokon, sőt, éjszaka is. És ez nem csak olyan meleg országokban igaz, mint Spanyolország, hanem Svédországban és Norvégiában is, ahol máris több ezer házban használnak hőszivattyút.

hőszivattyű működési elv

2. Akkor miért haboznak mégis az emberek?

A legtöbb ember számára a hőszivattyú mindig is valamiféle rejtély marad. Bizony sokak számára egyáltalán nem olyan magától értetődő az az elképzelés, hogy valamilyen hideg forrásból hőt lehet átadni egy hideg belső térnek.

3. Hogyan működik?

A hőszivattyúnak mindössze egy hőforrásra (külső levegő), két hőcserélőre (az egyik elnyeli, a másik pedig kiadja a hőt), és viszonylag kevéske energiára van szüksége a rendszer működtetéséhez. A hőszivattyú a környezetből nyeri a hőenergiát.

A Daikin Altherma esetében a hő forrása a külső levegő. A szivattyú egy bizonyos hőmérsékleten kivonja az energiát, majd megnöveli a hőmérsékletet és leadja azt egy közegnek, amely a Daikin Altherma esetében nem más, mint az Ön alacsony hőmérsékletű radiátoraiban, padlófűtésében vagy fan coil berendezésében keringő víz. A hő szállítását hűtőközeg biztosítja a két közeg között.

4. Kompresszor – a hőszivattyúk lelke

Miközben a hűtőközeg áthalad a párologtatón és hőt von ki a levegőből, gáz halmazállapotú lesz. Ekkor lép a képbe a kompresszor. Ha egy gázt összenyomunk, a benne lévő hőenergia a molekulákkal együtt összetömörödik, ennek eredményeként pedig nő a hőmérséklete.
Az Ön otthonának falain belül egy második hőcsere is lezajlik, amikor az összesűrített gáz belép a rendszer kondenzátorába, amely a gáznál hidegebb felület. Ekkor a gáz lecsapódik és leadja a benne lévő hőt – ez a hő melegíti fel az Ön otthonát.

 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet