Kapcsolat
 
 
 

NIBE hőszivattyúk

Csendes, komfortos és keveset fogyaszt. Egy NIBE geo hőszivattyú otthona fűtési energiafelhasználását megközelítőleg 75% csökkenti. A NIBE 15 különböző típusú hőszivattyút kínál önnek, melyek 5-60 kW közötti fűtési teljesítménnyel rendelkeznek. A berendezéseket csoportosan használva akár 540kW fűtési teljesítmény elérésére is képesek. A fűtésre és használati melegvíz készítésére felhasznált energiát akár 75%-kal csökkentheti hőszivattyú segítségével a hagyományos, fosszilis tüzelőanyagokat használó fűtési rendszerekkel összehasonlítva. Hűtési energiafelhasználása - passzív hűtés esetén - akár az 5%-ára is csökkenhet hőszivattyút használva a hagyományos légkondícionáló rendszerekkel összehasonlítva.

Működési elv

A hőszivattyúk hőforrásként a talaj illetve a talajvíz hőjét hasznosítják fűtésre vagy egyéb melegvízkészítési célra. A kollektorrendszerből érkező folyadékból az elpárolgotatóban elpárolgó hűtőközeg hőt vesz fel. A hűtőközeg ezután a kompresszorba jut, ahol nyomását növelve összesűrít azt. A nyomás növekedésével megnő a közeg hőmérséklete is. Az így létrejött forró gőz a kondenzátorba jut. Itt a forró gőz lehűl és hőt ad át a fűtőkörben keringő víznek, felmelegítve azt. A rendszerben található expanziós szelep szabályozza a hűtőközeg tömegáramát az elpárologtatóban és a kondenzátorban található nyomáskülönbség szükséges mérékét figyelembe véve.

 nibe logo
nibe magújuló energia rendszerek
A NIBE megújuló energia rendszereit bemutató letöltehtő katalógus

A NIBE F1245 új generációs kompakt hőszivattyú  kifejezetten családi házak ellátására fejlesztett . Ez a típusú hőszivattyú  5-12 kW közötti fűtőteljesítménnyel kapható. A beépített 180l-es HMV tárolóval helyigénye kb. akkora, mint egy hűtőszekrénynek.
 
A NIBE F1245 néhány jellemzője:

- Egyedülállóan magas energia hatékonyság
- Rendkívül  könnyen telepíthetőSzines TFT display, felhasználói súgó funkcióval
- Elegáns, kortalan nemzetközi forma
- Fűtési és Használati Melegvíz időprogramok kezelése
- Web alapú vagy GSM távfelügyeletre előkészítve
- Időprogram (belső hőmérséklet, melegvíz, szellőztetés)
- Kettős hangszigetelésének köszönhetően kiemelkedően alacsony zajszinten üzemel
- USB csatlakozó programfrissítéshez
- Vezérlése teljes körűen képes kezelni a NIBE hőszivattyúval rendszerbe épített olaj-, gáz- vagy akár fatüzelésű kazánt, illetve szolárrendszerrel kombinált bivalens fűtési rendszereket valamint többzónás fűtési rendszereket
- Integrált melegvíz-tároló környezetbarát szigeteléssel a minimális hőveszteség érdekében
Alacsony energia felvételű, elektronikusan szabályzott keringtető szivattyú (A osztály)

nibe f1245 pdf Nibe F1330pdf
Letölthető NIBE F1245 katalógus Letölthető NIBE F1330 katalógus

nibe logo

nibe f1245
NIBE F1245


NIBE F1330 hőszivattyú

A FIGHTER 1330 hőszivattyú nagyobb épületek, például társasházak és nagyobb ipari létesítmények fűtésére/hűtésére szolgáló hőszivattyú. Energiaforrásként a talaj vagy is talajvíz szolgálhat.

A FIGHTER 1330 egy fejlett vezérléssel ellátott sokoldalú termék, mely sokféle rendszer-alkalmazást kínál.
A FIGHTER 1330 két különböző előremenő hőmérsékletű fűtési rendszert üzemelhet - ha szükséges, kettős fűtési-görbével, időjáráskövető vezérléssel. Kazánnal, központi rendszerbe építve képes azt rásegítő fűtésként vezérelni.
A FIGHTER 1330 többféle teljesítményben készülnek, melyekből akár több is egy rendszerbe építhető, így az elérhető legnagyobb fűtési teljesítmény 360kW!

- Nagy kezelőfelület, jól átlátható
- Kettős fűtési görbe (időjárás-követő üzemmódban)
- Hűtési görbe (HPAC vagy PKM modul is szükséges)
- Beépített óra
- Fűtési és Használati Melegvíz időprogramok kezelése
- Web alapú vagy GSM távfelügyeletre előkészítve
- Működési és risztási naplózás
- Egyidejű HMV készítés és fűtés
- Kettős hangszigetelésének köszönhetően alacsony zajszinten üzemel.
- Beépített fűtőköri és talajköri szivattyú.
- Használati melegvíz készítésére felkészítve
- Medencefűtésre alkalmas
- Aktív és passzív hűtés igény szerint
- Szimultán hűtés és fűtés
- NIBE mikroprocesszoros vezérlése optimális és biztonságos üzemet biztosít. A hőszivattyú üzemi státuszára, üzemóraszámára és az összes lényeges adatra vonatkozó információ egy kétsoros folyadékkristályos kijelzőn jelenik meg.
- Épületfelügyeleti rendszerekhez kapcsolható
- Forró nyári napokon HPAC kiegészítő egységgel a leggazdaságosabb hűtést biztosíthatjuk a télen kihűtött szondák segítségével.

nibe logo 

nibe f1310
NIBE F1330


NIBE™ F1145 PC hőszivattyú

Egy új generációs hőszivattyú: a NIBE F1145PC a hőszivattyúk új generációjának egyike, arra tervezték, hogy olcsó és környezetbarát fűtést biztosítson otthonában.

NIBE™ F1145 PC jellemzői:

- Beépített passzív hűtőegység
- Egyedülállóan magas energia hatékonyság
- Rendkívül könnyen telepíthető
- Színes TFT display, felhasználói súgó funkcióval
- Elegáns, kortalan nemzetközi forma
- GSM távirányítási lehetőség
- Időprogram(belső hőmérséklet, melegvíz, szellőztetés)
- USB csatlakozó programfrissítéshez
- Kiemelkedően alacsony zajszint
- Alacsony energia felvételű, elektronikusan szabályozott keringtető szivattyúk (A-osztály)

NIBE F1145 PC

A NIBE™ F1145PC a hőszivattyúk új generációjának egyike, arra tervezték, hogy olcsó és környezetbarát fűtést biztosítson otthonában. A biztonságos és gazdaságos működés érdekében beépített kiegészítő villamos fűtőbetéttel, passzív hűtőegységgel, keringtető szivattyúkkal és elektronikus vezérléssel is felszerelték.

A hőszivattyú alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekhez csatlakoztatható, nagyfelületű radiátorokhoz, klíma konvektorokhoz illetve felületfűtéshez. A beépített elektronikus vezérlés lehetővé teszi külső egységek csatlakoztatását, mint melegvíz-tároló, szabad hűtés, hővisszanyerős szellőzés, medence temperálás, valamint többzónás fűtési rendszerek.

A NIBE™ F1145 PC-t olyan vezérléssel látták el, mely gazdaságos és biztonságos működés mellett minden igényt kielégítő komfortot biztosít. A könnyen olvasható nagyméretű kijelzőjén pontos információkat kapunk a hőszivattyú aktuális állapotáról, működési időről és hőmérsékletekről. Leolvashatjuk a külső hőmérsékletet is.

Nibe F1145 PC
NIBE F1145 PC

Nibe F1145 PC 
Letölthető F1145 PC katalógus


NIBE™ SPLIT levegő/víz hőszivattyú: a hőszivattyúk új generációjának kezdete

A NIBE™ SPLIT tulajdonságai:

- Optimális éves átlagos hatásfok inverter szabályzott kompresszorának köszönhetően
- Kompakt, kis helyigényű kültéri egység
- A kültéri- és beltéri egység egy hűtőkört alkot, így nincs szükség fagyálló keverék, leválasztó hőcserélő használtára
- Beépített használati melegvíztároló, friss víz modullal (nincs pangó víz), mely rozsdamentes acélból készül, Európaszerte elfogadott korrózióvédelmmel
- Időprogramok fűtésre, hűtésre és használati melegvízre
- Eltérő hőmérsékletű fűtési körök működtetésére felkészített
- Aktív hűtési funkció 2 és 4 csöves rendszerekben is
- A beltéri egység környezetbarát cellular plastic hőszigeteléssel rendelkezik a lehető legkisebb hőveszteség érdekében
- Egyszerű csatlakozás gázkazánhoz, szolárrendszerhez vagy más hőtermelő berendezéshez
- Alacsony fogyasztású, beépített DC inverteres keringtetőszivattyú

Fűt, amikor éppen melegségre vágyik, hűt, amikor éppen nem

A NIBE SPLIT magas hatásfokú hűtő-fűtő berendezés mely kellemes klímát biztosít otthonában télen és nyáron – biztonságosan és gazdaságosan, mindezt alacsony CO2 kibocsátás mellett.
A beltéri egység a beépített használati melegvíztárolót, fűtőbetétet, keringtetőszivattyút és a fűtési/hűtési szabályozó egységet is tartalmazza.

A kültéri egység (AMS 10) a levegőben tárolt hőenergiát hasznosítja, ahonnan a hűtőközeg, a kültéri és beltéri egység között keringve szállítja a hőenergiát a hőforrásból (légkör) a beltéri egységbe (ACVM 270), ahol használati melegvízkészítésre vagy fűtésre hasznosul az.. Nincs szüksége talajszondákra vagy kollektorokra sem..

Működési elv

A NIBE SPLIT környezetbarát és takarékos megoldás otthona fűtésére, hűtésére és használati melegvízzel való ellátására. A hőszivattyú működési elve egyszerűen a következő négy pontban határozható meg:
1. A hűtőközeg energiát von el a kültéri levegőből az ASM 10 segítségével, majd a kompresszor összesűríti a közeget. A közeg hőmérséklete ekkor megemelkedik.
2. A hűtőközeg (gőz halmazállapotban) a beltéri egységbe (ACVM 270) jut.
3. A hűtőközeg leadja a kültéri egységben felvett és a kompresszor által disszipált energiát a fűtőkörnek.
4. A hűtőközeg (folyadék halmazállapotban) visszajut a kültéri egységbe (AMS 10) és a körfolyamat kezdődik előről. A körfolyamat megfordításával lehetőség van a hűtésre is. Ebben az esetben a hűtőközeg a fűtési rendszerből von el hőt és a kültéri levegőnek adja le azt. A beltéri egységben található vezérlés határozza meg, hogy mikor üzemelje a kültéri egység, kezeli a szivattyúkat, keverő és váltószelepeket, aktiválhatja a beépített fűtőbetéteket valamint a külső kiegészítő fűtést is
(szolár, gázkazán, fatüzelésű kazán.

Rendszerbe építés lehetőségei
A NIBE SPLIT egyszerűen csatlakoztatható akár a már meglévő fűtési rendszeréhez is így rásegítő fűtésként haszálhatja kazánját vagy szolárpaneljeit is.

nibe logo

nibe split
NIBE SPLIT 

Nibe split
Letölthető NIBE SPLIT katalógus


Letöltések:

 nibe magújuló energia rendszerek  nibe f1245 pdf  Nibe F1330pdf
 Megújuló energia-rendszerek NIBE F1245 NIBE F1330
Nibe F1145 PC Nibe split  nibe f1245pc
NIBE F1145 PC NIBE SPLIT  NIBE F1245 PC

 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet