Kapcsolat
 
 
 

LG klímaberendezések

LG ART COOL

Az LG ART COOL légkondicionálókkal egyedivé varázsolhatja otthonát egy szempillantás alatt! Az LG ART COOL klímaberendezések új formákat és színeket alkalmaznak, hogy mindenki megtalálja az egyéniségéhez leginkább passzoló kialakítást. Négyféle kialakításukból könnyen kiválaszthatja a lakásához leginkább illő LG ART COOL légkondit.

Minden LG ART COOL légkondicionáló rendelkezik NEO Plasma Légtisztító Rendszerrel, mely hatásosan szűri ki a füstöt, port, pollent, de még a baktériumokat és vírusokat is. Az LG ART COOL modellek több teljesítménysávban állnak rendelkezésre, így beépíthetőségük széles skálán mozog. Egyes berendezések inverteres teljesítmény-vezérléssel is rendelkeznek, így megvalósítható velük az igazán gazdaságos klimatizálás. További alaptartozék a nagyhatékonyságú digitális kijelző, melyen az LG ART COOL klímák funkcióit, és beállított hőmérsékletét követheti nyomon.

Plazmaszűrős klíma

A légúti megbetegedésekhez nagymértékben járul hozzá a légszennyezés, melyet kivédeni úgy lehet, ha környezetünk levegőjét tisztán tartjuk. Ebben segítségünkre lehetnek a különböző, boltokban kapható légtisztító rendszerek. Ezek a berendezések szöveteken és "extrafinom" hálókon vezetik keresztül a levegőt, melyet aztán visszakeringetnek a szobába. A szoba levegője így is tisztul, de a hálók finomságának korlátai a szennyeződések megkötésének is határt szabnak.

A plazmaszűrő működési elve

A Plazmaszűrő egy teljesen más alapokra helyezett légtisztítási módot használ a levegőben lévő szennyeződések eltávolítására. A módszer lényege, hogy a levegőt egy nagyfeszültségű, elektromosan töltött téren vezetik keresztül, mely egy irányba polarizálja azt, és a benne lévő szennyezőanyagokat. Ez a polarizált levegő utána egy másik, ellentétes polaritású téren halad keresztül, ami az előzőleg feltöltött szennyeződéseket magához vonzza.

Az LG Plazmaszűrő robbantott ábrája

Ez a módszer lehetőséget ad, hogy a legapróbb szennyeződéseket, akár a vírusokat és baktériumokat is eltávolítsuk a levegőből. A Plazmaszűrő hatékonyságát jól mutatja, hogy valós sterilizáló hatása miatt előszeretettel alkalmazzák orvosi műtőkben és rendelőkben egyaránt.


Akciós LG klíma ajánaltunkat a Merkapt Webáruházban
találja!

Leírás az egyes szűrőelemekről:

1. Előszűrő: Az antibakteriális előszűrő, mely a nagyobb szöszöket és szennyeződéseket hivatott felfogni.

2. Nano Carbon szűrő: A nanométer méretű aktívszén-szemcsés szűrő a szagmolekulákat köti meg, így távolítva el a háztartási szagokat.

3. Háromszoros szagszűrő: Szervesanyag tartalmú szűrőbetéteket tartalmaz, melyek megkötik a rossz közérzetet, a szem ill. nyakfájást kiváltó levegő komponenseket. Van közöttük formaldehidet megkötő szűrőbetét is (a formaldehid felelős az ún. "új ház" szindrómáért, de okozhat bőrgyulladást, hányingert, és tüdőgyulladást is).

4. Nano Bio Fúziós szűrő: Nanométer átmérőjű bio enzimeket tartalmaz, melyet a baktérium sejtfalára irányítva lebontja azt, majd elpusztítja a baktérium sejtmagját. Míg a hagyományos megoldások csak inaktiválják a sejt külső falát, addig ez a sterilizáló módszer tökéletesen elpusztítja a baktériumokat.

5. Plazmaszűrő: Eltávolítja a mikroszkopikus szennyezőanyagokat, a füstöt, állati szőrt, házi atkákat, polleneket, baktériumokat, és még a vírusokat is. Ezzel a légszűrő módszerrel megakadályozhatóak az asztmatikus és allergiás megbetegedések.

Inverteres klíma - működése és előnyei

Sok szó kering manapság az inverteres klímákról, nem véletlenül, hiszen maga a fogalom sem régi dolog. Lényegében a teljesítmény (mármint a hűtő és fűtő teljesítmény) precízebb, terheléshez illesztett vezérléséről van szó, aminek sok, további előnye létezik. Ahhoz, hogy ezeket az előnyöket érzékelni tudjuk, ismerkedjünk meg az inverteres klíma működésével.

Inverteres klíma működése

Egy klímaberendezés beltéri egységében érzékelő figyeli a szoba hőmérsékletét. Ezt az értéket egy belső elektronika folyamatosan figyeli, és folyamatosan hasonlítja is azzal, amit mi beállítottunk a távirányítón, vagyis amit a távirányító még a bekapcsolás alkalmával elküldött neki.

Egy hagyományos elven működő klíma esetében, ha a szoba hőmérséklete meghaladja az általunk beállított hőmérsékletet, a kompresszor bekapcsol, és a beltéri hűteni kezd. A klíma kikapcsolása természetesen akkor történik, ha szoba hőmérséklete ismét a beállított hőmérséklet alá esik. Ez a módszer folyamatos ki-be kapcsolgatással tartja fenn a beállított hőmérsékletet.

Az inverteres klíma annyiban különbözik a hagyományostól, hogy nem kapcsol ki igazán és nem is kapcsol be igazán, valahol a kettő között dolgozik, ami a terhelés szempontjából rendkívüli előny. Az inverteres teljesítmény-vezérlés folyamatos szabályozást tesz lehetővé, így az inverteres klíma, működésének minden pillanatában, éppen akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a körülmények megkívánnak.

Gondoljunk a fényerő-szabályozós lámpára, amit az aktuális fényviszonyoknak megfelelően állíthatunk be. Persze technikailag sokkal bonyolultabb és összehangoltabb rendszerről van szó egy lámpánál, ami drágábbá is teszi az inverteres klímaberendezéseket, de a megemelkedett komfortérzet és számos előny, amit a technika még magában rejt hosszú távon mindenképpen kifizetődő.


Inverteres klíma előnyei

Nézzük, milyen előnyökhöz juthatunk, hogyan emelhetjük komfortérzetünket inverteres klímaberendezésekkel.

Precízebb hőmérséklet-beállítást tesz lehetővé, hiszen nincs "ki-be" kapcsolgatás, így nincs hőmérsékletingadozás sem. Az emberek egy része érzékeny lehet az ilyesmire és fáradtság, valamint növekvő reakcióidők kísérhetik a jelenséget.

Csendesebb működést tesz lehetővé, hiszen a kültéri egység nagyon ritkán jár 100%-on vagy afelett. Az inverteres megoldással 5-120%-ig szabályozható a teljesítmény. A hangtalan működés miatt, akár éjszaka is nyugodtan üzemeltethetjük klímánkat.

Az indítási áramlökések sok helyen szinte szó szerint lehetetlenné teszik a légkondicionálók telepítését, mivel a hálózat nem bírja el a hirtelen felvett áramcsúcsokat. Az inverteres klíma nem 100%-os fordulattal próbál meg elindulni. Minimális teljesítményfelvétellel képes az indulásra és a 100%-ra való felpörgetés csak ezután következik. Így a megoldás az indítási áramlökéseket is kiküszöböli.

Az inverteres klíma hatásfokban lényegesen eltér a többi hagyományos elven működő klímaberendezéstől. A titok abban a teljesítmény-tartományban rejlik, amikor a klíma nem 100, hanem kevesebb, pl. csak 50%-on üzemel. Ilyenkor ugyanis a kompresszorhoz gyárilag méretezett hőcserélők, amik a klíma névleges teljesítményét hivatottak leadni, túlméretezetté válnak, és a hűtőrendszer hatásfoka megemelkedik. Ez a megemelkedett hatásfokú rendszer sokkal kisebb befektetett energiával is képes hűtőteljesítményét leadni, így jelentős mértékű villamos energia (40-50%) spórolható meg az inverteres klímák használatával.

Nincs hideg légáram! Mivel csökkent teljesítménnyel is képes dolgozni egy inverteres klíma készülék, az általa kifújt levegő hőmérséklete jóval kellemesebb lehet egy 100%-on dolgozó "hagyományos" típus által kifújt levegő hőmérsékleténél.

Az inverteres klímáknak egyre javuló előnye továbbá, hogy évről évre olcsóbbak, valamint, hogy egyre több, további, komfortot fokozó funkcióval látják el őket.


Akciós LG klíma ajánaltunkat a
Merkapt Webáruházban
találja!

LG ART COOL Mirror

Az LG ART COOL Mirror légkondicionáló széles színválasztéka lehetőséget ad arra, hogy Ön a fal vagy a bútorok színéhez igazítsa a légkondija színét. A digitális kijelző a klíma bal oldalán helyezkedik el, amin folyamatosan nyomon követheti a hőmérsékletet és az LG ART COOL funkcióinkak állapotát. Az LG ART COOL Mirror 4 színben kapható: cseresznye, kék, metál (fém), és tükör.

LG ART COOL Mirror Inverter

Az LG ART COOL Mirror Inverteres változata. Funkcióit tekintve megegyezik a hagyományos Mirror-ral, a plusz funkció az inverter. Energiatakarékos működés és "A" energiaosztály jellemzi ezt az LG ART COOL típust. Metál és tükrös kivitelben kapható, amivel szitnte bármely modern otthon képében méltón kaphat helyet. Ebből az LG ART COOL szériából két teljesítményt kínál az LG, 3,5 valamint 5,2 kW-os méretben.

LG ART COOL Gallery

Itt egy légkondicionáló, melynek kialakítása lehetővé teszi, hogy Ön elhelyezze benne családi képeit, portréit! Hallott már ilyenről? Az LG ART COOL Gallery a maga nemében egyedülálló, hiszen ez az egyetlen légkondi a piacon, melynek cserélhető előlapjába akár fényképeket, vagy festményeket is elhelyezhetünk. A készülék inverteres így sok energiát megspórolhat a használatával és tartalmazza a plazmaszűrőt is. Az LG kétféle teljesítményben kínálja az LG ART COOL Gallery-t, egy 2,5 és egy 3,5 kW-os kivitelben.

Tegye egyedivé otthonát egy LG ART COOL Gallery légkondicionálóval és csodálja a kép mögül kiáramló tiszta, hűs, vagy éppen meleg levegőt!

Akciós LG klíma ajánaltunkat a Merkapt Webáruházban találja!

 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet