Kapcsolat
 
 
 

VIESSMANN kondenzációs kazán

Vitodens 200 kondenzációs kazán

Kondenzációs falikazán, modulációs nemesacél égővel és Inox-Radial fűtőfelülettel
Névleges teljesítmény: 8,8 - 26,0 kW

A Vitodens 200 kondenzációs kazánnal a Viessmann egy példamutató ár-érték arányt képviselő falikazánt kínál. A magas fűtési és melegvíz komfortja, a kompakt befoglaló méretei és az elegáns megjelenése teszik attraktívvá.

Akár 107%-os éves átlagos hatásfok

A Vitodens 200 kondenzációs falikazán kevesebb gázt fogyaszt, mert a távozó füstgáz energiáját is hasznosítja. Az eredmény: akár 107%-os éves hatásfok, amellyel fűtési költségeit és környzete terhelését jelentősen csökkenti.

Időtálló hatékonyság

Ha a takarékosság és az időtállóság fontos szerepet játszik, akkor korrózióálló nemesacélra van szükség. A Vitodens 200-at ezért saválló nemesacél Inox-Radial fűtőfelülettel látták el, amely a szükséges megbízhatóságot biztosítja és a folyamatos magas kondenzációs hatásfokot garantálja.

Takarékos és környezetkímélő

A Vitodens 200 szíve egy henger formájú égő, természetesen nemesacélból. Különösen takarékos, mert a modulációs üzemnek köszönhetően mindig illeszkedik az épület hőigényéhez. Ezzel a károsanyag kibocsátást is jelentősen csökkentheti. A Vitodens 200 megfelel a "Kék angyal" környezetvédelmi jelölés szigorú határértékeinek.

Helytakarékosság minden tekintetben

A kompakt Vitodens 200 könnyen beilleszkedik a környezetébe. A különböző szerelési segédeszközök használatával a Vitodens 200 elhelyezhető konyhában, fürdőszobában, feljárókban, tetőtérben, és bármely sarokban. Legyen szó új építésű, vagy felújítandó épületről.

Szembetűnő előnyök:

 • Kondenzációs falikazán, névleges teljesítmény: 8,8-20 kW (csak fűtőváltozat), és 8,8-26 kW (fűtő és kombi változat)
 • Éves átlagos hatásfok: 107%-ig
 • Inox-Radial fűtőfelület, saválló nemesacélból: hatékonyság, tartósság és öntisztító.
 • Takarékos henger formájú égő, nemesacélból.
 • Károsanyag kibocsátása a "Kék Angyal" környezetvédelmi jelölés határértékei alatt marad.
 • Elhelyezésénél nincs szükség oldaltávolság tartására, minden alkatrész elölről hozzáférhető.


Vitodens 333 kondenzációs kazán

Kompakt kondenzációs kazán, 86 literes beépített melegvíz tárolóval, 19kW-ig Lambda Pro Controllal
Névleges teljesítmény: 4,2 - 26 kW

Kettő egyben: a Vitodens 333 a Vitodens 300 kondenzációs kazánok összes előnyét egyesíti a tárolós hőközpontok melegvíz komfortjával. 140 cm-es magasságával a Vitodens 333 minden kisebb helyiségbe, lépcsőfeljáró vagy ferdetető alá könnyen beépíthető. A szélességét és mélységét tekintve a megszokott hűtőszekrény méreteket követi.

Magas melegvíz komfort

A Viessmann Vitodens 333 speciális tároló-töltő rendszerű melegvíz készítést tartalmaz (86 literes, beépített tárolóval). A melegvíz-rétegtároló felépítése garantálja, hogy a kívánt hőmérsékletű és mennyiségű víz azonnal rendelkezésre álljon. A Viessmann tároló-töltő rendszer olyan komfortot biztosít, amelyet dupla ekkora méretű, álló tárolóktól szoktuk meg, akáár kétlakásos épületekben is. Tekintse meg animációnkat a működésről!

Hatékony kondenzációs technika

A bevált MatriX-compact gázégő a takarékos energiafelhasználás egyik garanciája. A másik garancia a saválló nemesacél Inox-Radial hőcserélő, amellyel a 109%-os éves átlagos hatásfok is elérhető. További garancia az elektromos tárolószabályozás, amely a melegvízkészítés alatti maximális kondenzációs energiakihasználást biztosítja. Ezekkel gázt és költséget tud megtakarítani.

Egyszerű szerelés

A Vitodens 333 a fűtési kivitelező cégek álma. Csatlakozásra készen szállítjuk, amely a szerelést lényegesen gyorsabbá és egyszerűbbé teszi. Kevesebb idővel és munkával jár az éves karbantartás is, mivel az alkatrészek mindegyike elölről hozzáférhető.

Elegáns megjelenés

Számos előny és meggyőző műszaki részlet mellett a Vitodens 333 egyszerűen jól néz ki. Esztétikus megjelenése egyértelmű kifejezése a technikának, a formának és a funkciónak. Remekül képviseli mindazt ami a Viessmann márkára jellemző: minőség, hosszú élettartam, magas hatásfok és elegáns megjelenés.

Szembetűnő előnyök:

 • Komplett kondenzációs hőközpont, kompakt befoglaló méretekkel.
 • Névleges teljesítmény: 4,2 - 13/16* kW, 4,8 - 19 kW és 6,6 - 26 kW
  * Booster-funkció, csak melegvíz készítés alatt
 • Éves átlagos hatásfok: 109%-ig
 • Inox-Radial fűtőfelület, saválló nemesacélból: magas hatékonyság, hosszú élettartam és öntisztító felület.
 • Extrém alacsony károsanyag kibocsátás a modulációs MatriX-égőnek köszönhetpen - a károsanyag kibocsátás jelentősen a "Kék Angyal" környezetvédelmi jelölés határértékei alatt marad.
 • Intelligens Lambda Pro Control égésvezérlés, a gázfajták automatikus felismerésére, és az égés automatikus beállítására (13kW- és 19kW-os típusoknál).
 • Az automatikus égéstermék-elvezetés felismerés folyamatosan magas hatásfokot eredményez, alacsony energiafelhasználás mellett.
Vitodens 300 kondenzációs kazán

Kondenzációs falikazán, Lambda Pro Control égésszabályozással, MatriX-compact sugárzó égővel és Inox-Radial fűtőfelülettel
Névleges teljesítmény: 4,2 - 19 kW

Kimagasló hatékonyság kis méretben: az új Vitodens 300

A Vitodens család új 13- és 19kW-os falikazánjai az új energetikai- és hőszigetelési irányelveknek megfelelő alacsony energiaszintű épületek és lakások fűtésére és melegvíz készítésére lettek kifejlesztve.


Hatékonyság és tisztaság

Az új Lambda Pro Control égésvezérléssel ellátott MatriX-égő és az Inox-Radial fűtőfelület garantálja a folyamatosan magas energiahatékonyságot és komfortot.

A Lambda Pro Control égésvezérlés minden gázfajtát automatikusan felismer. Alkalmazásával minden finombeállítás és mérés szükségtelenné válik: a Lambda
Pro Control folyamatosan szabályozza és ellenőrzi a beállított gáz-levegő keveréket.
A szabályozáshoz szükséges mérést az ionizációs elektróda végzi, közvetlenül a lángból. Még a folyamatosan változó gázminőség sem jelent problémát.


Helytakarékosság mindenek felett

Kompakt befoglaló méretei mellett a kazán tartalmazza a tágulási tartályt és egy fordulatszámszabályozott fűtési szivattyút. Minden alkatrész elölről hozzáférhető - beépítésnél nincs szükség oldalsó védőtávolságok betartására.


Szembetűnő előnyök:

 • Kondenzációs falikazán, névleges teljesítmény: 4,2 - 13/16* kW és 4,8 - 19 kW
  * Booster-funkció, csak melegvíz-készítés alatt
 • Éves átlagos hatásfok: 109%-ig.
 • Intelligens Lambda Pro Control égésvezérlés, a gázfajták automatikus felismerésére, és az égés automatikus beállítására.
 • Csökkentett fűtési teljesítmény, magas melegvíz komfort mellett a beépített Booster-funkciónak köszönhetően.
 • Inox-Radial fűtőfelület, saválló nemesacélból: magas hatékonyság, hosszú élettartam és öntisztító felület.
 • Extrém alacsony károsanyag kibocsátás a modulációs MatriX-égőnek köszönhetpen - a károsanyag kibocsátás jelentősen a "Kék Angyal" környezetvédelmi jelölés határértékei alatt marad.
 • Nincs szükség oldalsó védőtávolság betartására, minden alkatrész elölről hozzáférhető.Vitoocrossal 300 kondenzációs kazán

Kondenzációs állókazán, MatriX sugárzó égővel
Névleges teljesítmény: 27 - 66 kW

A Vitocrossal 300 az álló kondenzációs kazánok csúcskategóriája. A felépítésének köszönhetően a füstgáz kondenzációs hőjét különösen intenzíven hasznosítja. Az új Vitocrossal 300 kondenzációs kazánok már helyiség levegőjétől független üzemmódra is alkalmasak, így akár egy tökéletesen (légmentesen) szigetelt épületben is felállíthatóak.

A Vitocrossal 300 kazánokban a Viessmann legjelentősebb modern kori mérföldköveit kombinálták: a saválló nemesacélból készült Inox-Crossal fűtőfelületet és a kompromisszumokat nem ismerő MatriX-sugárzó égőt. Ez Önnek jelentős megtakarítást és szinte mérhetetlenül alacsony károsanyagkibocsátást eredményez. Olyan alacsonyat, amely jelentősen a "Kék Angyal" környezetvédelmi jelzés határértékei alatt marad.


Szembetűnő előnyök:

 • Kompakt kazántest saválló nemesacél Inox-Crossal fűtőfelületekkel és nagy fűtővíztartalommal, a maximális kondenzációs hőhasznosításhoz.
 • Éves átlagos hatásfok: 109%-ig.
 • Helyiség levegőjétől függő üzemmód is lehetséges.
 • Függőlegesen elhelyezett Inox-Crossal fűtőfelület:
  – magas üzembiztonság és hosszú élettartam,
  – a keletkező kondenzvíz akadálymentesen lefolyik,
  – nem gyűlik fel és nem gőzölög vissza kondenzátum,
  – erős öntisztító hatás a kondenzációnak és a sima nemesacél felületeknek köszönhetően.
 • Készre szerelt és melegen ellenőrzött Matrix-compact égő, 230V-os elektromos részegységekkel.
 • Két fűtési visszatérő csonk a kondenzáció maximális kihasználásához, vegyes hőmérsékletű fűtési rendszerek esetén.
 • Különösen csendes és környezetkímélő üzem, nagy modulációs tartománnyal (30-100%).
 • Koaxiális égéstermék elvezetés, 80/125 és 100/150 mm-es méretekben.
 • Többkazános rendszerbe is illeszthető.


 
Merkapt Zrt. | 1106 Budapest, Maglódi út 14/B | Telefon: +36 1 260 1405 |   e-mail: info@merkapt.hu | Oldaltérkép | powered by SiteSet